My Dog i Göteborg!

I lördags morse åkte vi hemifrån kl.4 för att ställa ut Pajas och Diesel på My Dog i Göteborg.
Vi var framme vid 7-tiden och då var det nästan fullt i parkeringshuset. Jag vill gärna vara framme i god tid så att man slipper att stressa.

Maria Ceccarelli från Italien dömde cockerspaniel. I championklassen för hanar deltog det 8 hundar varav endast 2 fick CK. Pajas blev oplacerad men fick en helt ok kritik: "2 years old. Good bite. Masculine head and expression. Good chest, bone and feet. Nice topline and tail. Well angulated in front and rear. Merry tail. Typical temperament. Good quality coat."

Diesel som fortfarande älskar att visa upp sig i utställningsringen blev 2 med CK i veteranklassen. Han fick jättefin kritik: "12 years old. Good bite. Very strong in body. Excellent topline for the age. Masculine head with nice expression. Correct in front. Well angulated rear. Moves very well with nice happy tail and lots of energy."

När man är hemma så märks det att Diesel blir 12 år i februari. Han sover betydligt mer än vad han har gjort förut. När man kommer till en utställning så blir han en helt annan hund. Han rör sig som om han vore flera år yngre och tycker att allt är toppen. Vi kommer att fortsätta att ställa ut honom så länge han tycker att det är så här roligt.

När vi skulle åka hem så hade vi fått parkeringsböter. Jag hade betalt 163 kr för att parkera till kl.16.30 via en app men det måste ha blivit något fel så det blev en dyr resa till Göteborg; anmälningsavgift för 2 hundar, bensinkostnader + 600 kr i böter. Vi betalde böterna när vi kom hem så nu är det bara att glömma eländet. Nästa gång kommer jag att betala i automaten...

Från och med i år så har vi fått nya arbetsuppgifter. Vi ska tömma 7 brevlådor på landsbygden mellan kl. 15.50 och 18.00. Man ska scanna varje brevlåda så att det syns att den har blivit tömd. Vi började i onsdags och det var jag som var först på tur. Min jobbarkompis Mimmi ville följa med för hon kör inte bil så ofta. Det började strula redan vid första brevlådan. Det gick inte att scanna etiketten för den var knövlig. Vi visste inte att det fanns en etikett även inne i brevlådan. Det hade ingen talat om... När vi sen skulle lägga säcken med brev i bilen så gick det inte att öppna skjutdörrarna eller bagageluckan på postbilen. Den som inte körde av oss fick alltså ha brevsäcken i knät. Det gick bra ända tills vi kom till det sista tömningsstället. Där skulle man även ta med sig värdepost och paket. Eftersom vi inte kom in i bilen så fick Mimmi ha alla säckar i knät när vi åkte tillbaka. När vi kom tillbaka till jobbet så fick vi veta att man måste trycka in skjutdörrarna på just den bilen som vi hade för att den ska gå att öppna. Det är något fel på den men det hade inte heller någon talat om... Nu dröjer det ända tills april tills det är min tur att jobba kväll nästa gång. Tur att det inte blir så ofta för det är ju inte så roligt att jobba kväll.