söndag 17 april 2011

Utställning i Västerås!

I går åkte Madde Andersson och jag till Västerås för att ställa ut våra hundar på SKK:s utställning. Liz-Beth Liljeqvist dömde cockrarna. Den här gången var för ovanlighetens skull inte Diesel anmäld. Han blev inte alls glad när matte gav sig i väg på morgonen och han inte fick följa med. Vi var på plats i Västerås när de öppnade och hade gott om tid innan bedömningen började så vi passade på att shoppa lite medan vi väntade.

Jag hade med mig Joker och Lotus (Diesels son) till dagens utställning. Det var dags för Lotus att göra debut i juniorklassen. Han är nu 9,5 månad gammal. Lotus fick excellent och vann klassen (4 deltagare). Domaren delade inte ut några CK till juniorerna. Hon tyckte att de fortfarande var bebisar. Lotus fick jättefin kritik: "Lovande yngling med vackert huvud och uttryck. Utmärkt bett. Fina tänder. Utmärkta proportioner. Vacker topline. Välvinklad. Välutvecklat förbröst och kropp. Rör sig väl och rastypiskt".

I öppenklassen deltog 10 hanar. Joker fick också excellent men han blev inte placerad. Jokers kritik: "Hane med fina proportioner. Bra huvud och uttryck. Fina ögon. Bra bett. Vacker hals och rygg. Välvinklad med bra bröstkorg. Rör sig bra från sidan och framifrån. Kunde ha något mer drive. Vacker päls."

Nästa officiella utställning blir i Vallentuna den 29 maj! Innan dess ska vi hinna med några inofficiella utställningar. Vi ska till Motala, Ödeshög och Mjölby med Diesel och veteranen Alfons!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summa sidvisningar